Kvindemuseet har i samarbejde med en gruppe af kvinder sat fokus på ”livsovergange i kvindeliv” i forbindelse med en festival og en udstilling i Kvindemuseets lokaler, som løber frem til den 29. september. I projektgruppen er der en læge, en jordemoder, en billedkunstner og en præst. Festivalens program er tilgængeligt på Kvindemuseets hjemmeside, og her kan I se, hvilke andre kvinder, der også har været involveret i festivalen indtil nu.

Som gruppens præst syntes jeg, at det kunne være vanvittigt spændende at bringe salmegenren i spil i forhold til at arbejde med det eksistentielle sprog igennem salmens særlige billedsprog, musik og fællessang. Det er jo helt unikt for salmegenren, at den kan favne det særegne i det almene og omvendt, og at den er lagt an på fællessang. Almenheden i det fællesmenneskelige kommer her til syne, idet det, der forbinder os som mennesker, bliver så tydeligt, når vi synger sammen.

Salmedigterne Iben Krogsdal og Lisbeth Smedegaard Andersen har skrevet 10 nye salmer med afsæt i kvindelivsfestivalens tema: Overgange i Kvindeliv. Efterfølgende har Kristina Holgersen, Annika Aakjær og Sara Grabow komponeret musikken til 8 ud af de 10 salmer, som udgør det samlede salmeværk. De resterende 2 salmer har Helene Blum, Mette Kathrine Jensen Stærk og Charlotte Støjberg komponeret musikken til.

Under koncerten vil tre ud af disse salmer blive sunget som fællessang og du kan allerede nu begynde at øve dig på dem, de ligger nemlig her som en PDF-fil. De resterende 7 salmer er endnu ikke offentliggjort, men vil blive fremført for første gang under urpremieren i Aarhus Domkirke den 27. september af Kristina Holgersen, Annika Aakjær og Sara Grabow.

Tanken er nu at bringe disse 3 salmer i spil, så de kan begynde at leve og tage plads på tungebånd og i hjerter. Salmen lever jo først rigtigt, når folk synger den og tager den til sig!

Så kom og vær med i Aarhus Domkirke d. 27 september kl. 19:30. Arrangementet vil være en enestående mulighed for at synge sammen med en hel masse andre mennesker, og synge de nye salmer ind i det nye salmehæfte!

I dag skal du leve” er salmefortællingens titel, og det er meget sigende for indholdet i alle 10 salmer, som svinger fra mol til dur – også i overført betydning. Koncerten er gratis.