Højbjergkoret fejrer 70 års jubilæum i år. I den anledning har koret sunget jubilæumskoncert i 3 kirker: Frederikskirken, Sejs-Svejbæk kirke og Østerhåb kirke. Programmet var Vivaldis Gloria i D-dur, som koret har haft stor glæde af at fremføre. Vivaldi er en stor komponist, som har komponeret masser af kirkemusik. Gloria er et smukt og følelsesfuldt stykke musik fra barokken, som er elsket over hele verden: en messe, med prægtige korsatser, arier og duetter. Udover koret medvirkede 5 musikere og 2 solister – studerende fra konservatoriet.

Højbjergkoret er et firstemmigt kor, bestående af 28 sangere under ledelse af 22-årige Severin Korsgaard, som læser på Almen Musikpædagogisk Uddannelse på ”Det Jyske Musikkonservatorium”, med klassisk sang og direktion som hovedfag. Mange af medlemmerne har sunget i koret igennem mange år. Man kunne måske tænke, at samarbejdet mellem den unge dirigent og koret, som består af folk i en mere moden alder, er vanskeligt at få til at gå op i en højere enhed. Men det er så absolut ikke tilfældet.  ”Det udvikler sig lynhurtigt meget positivt, når jeg finder ud af, at korsangere har stor lyst til at tage imod den inspiration og den faglighed, som jeg nu kommer med,” siger Severin Korsgaard.

Koret mødes hver mandag aften i Frederikskirkens Sognegård i Højbjerg. Vores repertoire er overvejende klassisk, krydret med nordiske og engelske sange. Der arbejdes seriøst og koncentreret med musikken, og takket være Severin Korsgaards entusiasme og engagement, ja så lærer vi en masse hver eneste sangaften. Det er en fornøjelse at være en del af koret, og Severin udtrykker, at det er dejligt, at alle prioriterer at møde op.  Han siger: ”Det er min opgave som korleder og dirigent at sørge for, at netop den aften bliver et højdepunkt i ugen. Det skal være sjovt og kormedlemmerne skal lære noget og blive bedre og bedre, for at mine ambitioner er opfyldt.” --- Og det er så netop, hvad man oplever som kormedlem. Når man går derfra, er man opfyldt af den musik, vi har øvet… og man ”svæver” lidt på vej hjem.

I øvrigt mener Severin at alle kan lære at synge. Alle har selvfølgelig ikke det samme øre, gehør og den samme stemme, men alle kan synge.

I den forbindelse vil vi gerne pointere, at nye korister altid er velkomne, lige nu specifikt bas – og tenorstemmer.

 

Dorthe Elisabeth Gram, sopran

Tove Benjaminsen, alt

Højbjergkoret  www.hojbjergkoret.dk

KORSANG ER AT LÆRE