Jens Klüver står atter i spidsen for det altid veloplagte Aarhus Jazz Orchestra, når holdet akkompagneres af sangerinden Ann-Mette Elten, der vil synge for og med publikum til den efterhånden traditionsrige koncert, der i år er flyttet tilbage til sine vante rammer på Rådhuset.

 

De to Aarhus-personligheder fejrer sammen med Aarhus Jazz Orchestra Festugen og byen med en forrygende og festlig koncert. Giro 413-klassikere og de største På Slaget 12 hits krydret med Aarhusfortællinger og anekdoter fra byens jazzmiljø bliver en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige for publikum i alle aldre, når Rådhuset traditionen tro slår dørene op til en eftermiddag i både jazz-og popmusikkens tegn.

 

Som solist og med sit orkester - folkekære ’På Slaget 12’ - har Ann-Mette Elten solgt mere end en million albums, der genremæssigt spænder fra 80’er pop som f.eks. ’Hjem til Århus’ til personlige udgaver af kendte Giro 413-klassikere, nyfortolkninger af salmer samt store klassiske arier, og derfor vil hun med garanti stortrives i rollen som bindeled mellem truppen af dygtige jazzmusikere og det festglade publikum.

 

Den anerkendte jazzmusiker og stifter af Aarhus Jazz Orchestra, Jens Klüver, vender tilbage til rollen som kapelmester i forbindelse med Festugen og bigbandets 40-års jubilæum. Jens Klüver startede jazzorkestret tilbage i 1977 under navnet ’Bred Ymer’, der dog hurtigt skiftede navn til ’Klüvers Big Band’ og senere Aarhus Jazz Orchestra, hvor han stod ved roret til sin afsked i 2012. Big bandet startede på hobbyplan, men har gennem de fire årtier udviklet sig til at være en regulær mastodont på både den danske og internationale jazzscene. Jens Klüver har således mange år på bagen som både saxofonist og kapelmester, og han vil være med til at sikre, at både kvaliteten og stemningen er i top, når hele truppen af talentfulde musikere går sammen om at spille Rådhushallen op til et brag af en koncert.